Annonse


PS2-TEST: Onimusha 3

For de som ikke kjenner til Onimusha-serien, er målet å ta knekken på den onde japanske krigsherren Nobunaga. Men i tillegg til den vanlig settingen i Japan på 1500-tallet, skal man også løpe rundt i dagens Paris i action-adventuret Onimusha 3.

Samanosuke, som er kjent fra denne serien fra før, er samuraien som har slåss mot Nobunaga i lang tid. Denne gangen har man også en ny hovedperson, Jacques, som er en fransk politimann som ufrivillig havner mitt i kampene.

I tillegg har man en del ekstra karakterer, som man godt kunne klart seg uten. Ikke minst er Henri, sønnen til Jacques, et utrolig irriterende element. Det samme er den Tingeling-lignende hjelperen Ako. Et forsøk på et humoristisk element i spillet, som sikkert ville fungert på små barn, men siden aldersgrensen på spillet er 16 år faller dette totalt gjennom.

Derimot kunne vi gjerne hatt mer av dama til Jacques. En meget severdig dame ved navn Michelle.

Annonse


Kjente skuespillere

Onimusha 3 følger en trend i spillbransjen om å bruke kjente skuespillere til å spille personene i spillet. Nå skal jeg ikke skryte på meg noen stor kjennskap til Takeshi Kaneshiro, som fortsetter i rollen som Samanosuke.

Derimot har jeg lenge vært en stor fan av franske Jean Reno, som spiller Jacques. Reno har blant annet spilt i klassikeren The Professional og Mission Impossible. Han gjør også her en god jobb, selv om man i den engelske versjonen bare får utbytte av Reno i begynnelsen og slutten av spillet.

Selv om grafikken ligner på skuespillerne, og man får en viss tilknytning til karakterene på grunn av dette, føler jeg at spillet kunne klart seg meget godt selv uten hjelp fra disse skuespillerne. Spillet hadde ikke lidd spesielt under bruken av andre skuespillere.

Onimusha 3 for Playstation 2.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Historien i spillet er interessant nok, men det kan bli litt mye med alle de forskjellige elementene i spillet, som demoner, samuraier, farlige planter, høyteknologiske våpen og uniformerte spesialstyrker.

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at spillet er meget voldelig. Størsteparten av spillet går med på å drepe monstre på forskjellige måter, selv om det også er en del oppgaver som skal løses, som i et vanlig action-adventure.

Blodige valg

Siden spillet er av såpass voldelig karakter, med masse blod flygende rundt, er det en fordel for de yngste at man kan kontrollere volden. Man kan velge hvorvidt det skal være noe blod i det hele tatt, eller en litt mildere grønn farge på blodet, samt om det skal være mye eller lite.

Eneste problemet er at så fort spillet er i gang har man ikke lenger mulighet til å endre dette. Det betyr at hvis man har valgt å ha på full effekt på volden, og man etter noen timer finner ut at det kanskje er litt i overkant, må man begynne helt på nytt hvis man vil endre det.

Sykt bra intro

Grafikken i spillet er meget bra. Hele spillet er i 3D og er meget fargerik og noe av det bedre man ser på PlayStation i dag. Spesielt er introen i spillet utrolig imponerende. Den hadde en på-kanten-av-stolen-effekt som selv de beste actionfilmene sliter med å få til.

Det blir kanskje litt mye filmsekvenser i spillet, men etter hvert så balanserer det seg godt i forhold til selve spillingen. Lyden er også ganske bra, selv om den ikke imponerer like mye. Kontrollene er meget bra, og gjør dette spillet til en enkel affære.

Sene nattestimer

Forhåpningene var faktisk ikke så veldig høye når testingen av dette spillet skulle sette i gang, men jeg må innrømme at jeg ble overrasket. Det er en stund siden jeg testet et spill som fikk meg til å ta i bruke de sene nattestimer.

Onimusha 3 er et perfekt spill for de som vil ha et action-adventure der hovedvekten ligger på action. Det har elementer som gjør spillet til en utrolig spennende affære, uansett om du kjenner serien fra tidligere, eller ikke.

Annonse