Sony NW-HD1

Annonse


Harddisk-Walkman fra Sony

Sony NW-HD1Først og fremst er det pris og størrelse Sony vil «ta» Apple på. NW-HD1, som modellen heter, er bare litt større enn et kredittkort og mindre enn 1,3 cm tykk.

Bedre batteri

Men også med komprimeringssystemet vil Sony gi iPod og Creatives Zen konkurranse. Med deres eget MP3-alternativ ATRAC-3 kan Sonys 20 GB-modell lagre 3000 flere sanger enn den største iPod på 40 GB.

Batterikapasiteten er på hele 30 timer, noe som også slår iPod med sine 6-7 timer ned i støvlene.

Bare ATRAC og Connect

Ulempen er likevel at Sony denne gang i følge nyhetsbyrået Reuters ikke støtter MP3 i tillegg, slik de tidligere har gjort med flere andre spillere. Du må med andre ord konvertere hele MP3-samlingen din ATRAC om du skal få noen glede av spilleren.

Annonse


I tillegg er spilleren bundet opp til Sonys Connect-nedlastingstjeneste, som har fått mye pepper på grunn av manglende brukervennlighet.

NW-HD-1 blir lansert i Japan neste uke. I midten av august vil den dukke opp i hyllene i USA, og måneden etter vil den være å finne i Europa. Prisen vil ligge på mindre enn 400 dollar (om lag 2700 norske kroner) i USA. Til sammenligning koster Apples 40 GB iPod 700 kroner mer i samme land.

Samme pris som iPod 20 GB

Ut fra erfaring vil vi tippe at Sony-spilleren vil ligge et sted mellom 3500 og 4000 kroner her hjemme. Men også det er vesentlig billigere enn 40 GB iPod, som selges for 4690 kroner i Norge.

Sammenlignet med Apples 20 GB-modell vil NW-HD1 imidlertid stille ganske likt prismessig.

Den nye Sony-spilleren blir utstyrt med Walkman-varemerket, som Sony har ligget relativt lavt med siden kassettspilleren var på mote.

Annonse