Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tatt for Google-svindel

Det er ikke noen dans på roser å prøve å tjene penger på nettet. En litt «kreativ» mann er nå siktet for utpressing og svindel.

Nettkriminalitet
Amerikaneren Michael Bradley er siktet for å forsøke å utpresse Google. Han hevdet å ha programvare som automatisk klikket på Googles «cost-per-click»-annonser. Bradley krevde at Google skulle betale ham 150 000 dollar (omtrent 1 000 000 kroner) for å ikke selge programmet til spammere, skriver The Register.

Har kontroll

Et slikt program kunne i praksis koste Google og annonsørene millioner av dollar. Allikevel skal det mye til for at en slik svindel skulle kunne virke over lengre tid.

Selskapet har god kontroll på hvor mange annonser de sender ut via tredjepart og har også en rimelig god ide om hvor mange annonser som blir trykket på. Hadde noen tall vært unormale ville nok alarmklokkene begynt å ringe, skriver The Register.

Stikkord: internett, programvare