Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Søkemotor stopper betal-søk

Søkemotoren Ask Jeeves har besluttet å kutte ut betaling for å havne høyt på lista over søkeresultater. Yahoo kan snart følge etter.

AskJeeves
I likhet med Yahoo har AskJeeves lenge hatt betaling for synlighet i søkeresultatene som forretningsmodell. I motsetning til storebror Google, som bruker et annet system.

Annonsefelt bedre

Mens Yahoo, AskJeeves og flere andre tar seg betalt for rangering, kjører i stedet Google på et eget felt på siden der annonsører kan betale for å komme opp sammen med relevante søkeresultater.

Nylig innførte Google bilder på disse annonsene, noe som skapte noe oppstuss hos de som sverger til et «rent» Google.

– Ødelegger produktet

AskJeeves tok inntil i går rundt 200 kroner året av selskaper som ville sikre seg plass i søkeresultatene når noen søkte etter produkter eller tjenester innen deres forretningsområde.

Yahoo bruker en nesten identisk modell. Nå vurderer de å følge i AskJeeves fotspor og kutte ut betalingen, skriver News.com .

Google har på sin side ingen planer om å innføre betalte søkeresultater. De mener at et slikt system vil ødelegge produktet deres, som fremdeles er den suverent mest populære søkemotoren på nettet.

Annonse
Stikkord: internett