Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Nokia 7610

Nokia har lansert en mobiltelefon for de kule, med et kamera som kryper seg opp mot akseptabel kvalitet. Vi har testet Nokia 7610.

Nokia 7610 har endelig kommet og det ser endelig ut til at Nokia har skutt gullfuglen. Helt fra pakken ble åpnet skjønte vi at dette var et spesielt produkt. Det var lagt opp til en trendy og urban stemning. Spesielt reklamefilmen som fulgte med på CD-en satte en i godt humør.

Kult design

Det er to ting som gjør denne mobilen ekstra interessant, nemlig kameraet og designet. For å ta den siste biten først: her har Nokia skutt en innertier. Mobiltelefonen har fått et fargerikt og spennende utseende.

Absolutt alle har ikke vært like fornøyde med designet, men i det store og hele har en overvekt av stemmene vært meget positive. Dersom man har et problem med fargene på telefonen, skal det heller ikke være noe stort problem å bytte deksler.

Endelig megapiksel

Når det gjelder kameraet, så har vi med denne mobilen endelig fått en oppgradering av det VGA-kameraet som har vært på mobilene det siste året. Endelig snakker vi om én megapiksel. Det skal riktignok sies at telefonen ikke har fullt én hel megapiksel, men over 995 000 punkter må da kunne godtas.

Bildene vi tok med telefonen hadde overraskende bra kvalitet, spesielt de vi tok med selvutløser. De kunne selvsagt ikke sammenlignes med de man tar med ordinære digitalkameraer, men det var en merkbar kvalitetsøkning fra det vi har sett fra mobiltelefoner tidligere.

Som forventet har man også muligheten til å bruke kameraet til å ta video. Opptil ti minutter video kunne vi ta. Det som var viktig da var at vi hadde nok minne å leke med. Dette har Nokia selvsagt tenkt på og har puttet et 64 megabyte minnekortet med i pakken, i tillegg til de 8 MB som er internt i telefonen.

Enkel utskrift

Vi har også testet telefonen mot en HP Deskjet 450 for å skrive ut bildene vi tok. Nå må vi innrømme at de ikke ble like gode som de papirkopiene som fulgte med mobilen som eksempel, men resultatet var allikevel nesten godt nok til å putte i albumet.

Selve oppkoblingen mot printeren var også usedvanlig enkel. Det tok i underkant av to minutter fra printeresken var åpnet til det første bildet var på vei ut av skriveren.

Nokia 7610

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Oppgrader menyene

Som vanlig må jeg ri min kjepphest når det gjelder telefonene til Nokia. De må begynne å oppgradere menyene sine. Uansett hvor flott det er at de holder på en standard de har hatt lenge nå, er det på tide å gi Symbian-systemet en overhaling.

Systemet er unektelig enkelt å bruke, men når man nesten sovner når man navigerer seg gjennom menyene har man lov til å klage. Det kan da ikke være holdbart for finnene å bli forbigått på brukergrensesnitt av merker som for eksempel SonyEricsson, Samsung og LG.

Lag blog på mobilen

Som alltid var det litt krongling inne i bildet for å få mobilen koblet til PC-en, men etter hvert gikk det også. Synkronisering mot kontakter, gjøremål, notater og kalender gikk greit. Både via den medfølgende USB-kabelen og via Bluetooth.

Med på kjøpet følger også programvaren LifeBlog, som gjør det mulig å blogge på mobilen. Sammen med applikasjonen som lå på mobilen fikk man raskt oversikt over all aktivitet på mobilen, som meldinger som var sendt og bilder som var tatt.

Et enkelt grensesnitt gjorde det enkelt å fjerne de elementene som ikke var relevante slik at vi kunne konsentrere oss om å lage en «dagbok» som var personlig.

En vinner

Slik vi ser det er det ingen gode alternativ til denne telefonen i markedet. Den er både frekk å se på og spennende å bruke. En rekke spennende inkluderte applikasjoner, som FaceWave og filmregissør, som gjør henholdsvis meldinger og video spennende, er ting som gjorde Nokia 7610 til en vinner i våre øyne.

Bare Nokia hadde gjort en overhaling av menyene også nå, så kunne vi i ITavisen.no endelig fått gitt ut en etterlengtet sekser til en mobiltelefon.

Stikkord: Mobil, testprodukt