Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hybrid DVD-CD godkjent

DVD-Audio ser forløpig ut til å ha tapt kampen mot SACD. Men nå får formatet drahjelp av DVD Forum, som har godkjent en hybrid disk.

DVD
Platebransjens forsøk på å innføre lydmedier som er bedre enn CD har så langt ikke lagd e helt store bølgene hos musikkelskere flest.

Ikke tatt av

I 2003 ble det solgt 1,3 milllioner SACD, og bare 400 000 DVD-Audio disker, i følge den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA. Til sammenligning solgte CD-plater med standard lyd 76 millioner.

I det siste har et skjedd ting som tyder på at DVD-Audio har tatt seg opp og til dels gått forbi SACD i USA, men i Europa er formatet så godt som fraværende.

Sony med på laget

Både Sony Music, EMI, Bertelsmann Music Group, Warner Music Group og Universal har hatt prøveutgivelser ute av de nye hybrid-diskene. Særlig interessant er det at Sony er med, siden de sammen med Philips er den største forkjemperen for konkurrenten SACD.

For bærbart og bil

SACD-leiren har lenge hatt hybride disker, som også lar seg spille i tradisjonelle CD-spillere.

Nå vil DVD-Audio gjøre det samme. I går godkjente DVD Forum offisielt hybride DVD-plater som også kan spilles i CD-spillere.

Dette gir mulighet for både at både DVD Audio-plater og tradisjonell musikk-DVD kan spilles i bil og bærbare CD-spillere.

Annonse
Stikkord: lydogbilde