Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skatteetaten.no best

Kommunal Rapport og Norge.no kåret i går Skatteetaten.no til årets statlige nettsted.

Foto: Per Ervland
Kåringen har til hensikt å fokusere på gode, brukervennlige nettløsninger i offentlig sektor.

Brukervennlig

– Nettstedet er en klar vinner av årets statlige nettsted 2004. Juryen fremhever spesielt at nettstedet har en lett og tiltalende design og at nettstedet har tilrettelagt nettbaserte selvbetjeningsløsninger som svært mange benytter, sier juryen om vinneren i en pressemelding.

Videre trekker juryen frem at nettstedet presenterer informasjonen og tjenestene på en brukervennlig måte. I tillegg oppleves innholdet som nyttig for brukerne, og gjør det enklere å få utført offentlige tjenester.

Godt emnekart

Skatteetaten.no er utviklet av Creuna AS og basert på Microsoft.NET og EPiServer fra Elektropost.

Sentralt i løsningen, er bruken av emnekartstandarden (Topic Maps). Bruk av emnekart gjør innhold og informasjonsstrukturer enklere å finne frem i, sammenkoble og gjenbruke på tvers av tjenesten.

– Dette svært hyggelig og viser at vår strategiske satsning på informasjonsarkitektur og interaksjonsdesign resulterer i brukervennlige og gode løsninger for sluttbrukerne, sier Werner Grini, administrerende direktør i Creuna AS.

(Denne artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon ITavisen.biz)

Annonse
Stikkord: internett