Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kongedesign!

Liker du pent design, så spenn sikkerhetsbeltet: Her er den nye IXUS-modellen.

Lekkert og elegant er superlativer man trygt kan beskrive Canon Digital IXUS IIs med. Canons nye ”Silver White”-utseende vil nemlig få tennene til å løpe i vann hos de fleste. Apparatet er rett og slett feiende flott.

Norsk meny

Kameraet ligger godt i hånden, og selv om knappene kanskje er litt i minste laget, er de i alle fall smart plassert. De er lette å manøvrere, og det er jo tross alt hele poenget. Et stort smilefjes, skal Canon ha for at de har utstyrt modellen med norske menyer. Det er ikke bare sjeldent, men bidrar også i stor grad til å øke brukervennligheten og selve bruksopplevelsen. Slikt er ingen selvfølge, selv om det kanskje burde vært det.

Canon Digital IXUS IIs er utstyrt med en svært god optisk søker, og fungerer godt for de som ikke liker å bruke LCD-skjermen som søke-instrument. At den optiske søkeren er bra, kommer dessuten godt med når det er sol og fint vær. LCD-skjermen er nemlig ikke så god når lyset blir for sterkt, og det kan ofte være vanskelig å se motivet på displayet.

Dette bildet er tatt med Canon Digital Ixus IIs.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Treg zoom

Canon har tatt på seg spandérbuksene, og leverer kameraet med et 32 MB minnekort inkludert i prisen. Hvorfor kameraet imidlertid er utstyrt med ynkelige 2x optisk zoom kan man jo bare lure på. De fleste konkurrenter har minst 3x optisk zoom på apparater i dette prissjiktet, og det burde også denne modellen hatt. Dessuten er zoomhastigheten plagsomt treg, og hvis du er vant til kjapp optikk kan du fort bli rastløs her.Kvaliteten på bildene er imidlertid god, og særlig fargegjengivelsen imponerte. Vi kunne kanskje ønsket oss litt mer definert kontrast, men for all del – det passerer.

Når kameraet kan anskaffes for snaue tre tusen kroner, betyr det at man får veldig mye valuta for pengene: Bra bilder, høy brukervennlighet – og helt konge design!

Stikkord: digitalkamera, testprodukt