Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: LG 7100

LG har lansert en del telefoner på det norske markedet det siste året. Ikke minst toppmodellen LG 7100. Vi har testet den.

Reklamefilmene med LG 7100 har rullet aktivt over skjermene den siste måneden. For de som ikke kjenner til denne mobiltelefonen kan vi minne om skjermen som man kan vri i hele 270 grader.

Sprek speilskjerm

Når vi snakker om skjermen er vi også inne på de beste elementene i LG 7100. Både på innsiden og utsiden av denne foldtelefonen. På innsiden er det en meget god skjerm på 128 x 160 punkter som kan vise 65 000 farger. På utsiden er det en «rund» OLED-skjerm med 256 farger, som oppfører seg som et speil når den ikke er i bruk. En meget lekker detalj.

LG har virkelig utnyttet den gode innvendige skjermen da de lagde menyene på mobiltelefonen. Menyene er utrolig lekre og de er enkle å navigere i. Man kan også velge om man vil navigere horisontalt eller vertikalt.

Kamera med blitz

Denne mobiltelefonen fra LG har også kamera. Det er også på grunn av dette kameraet at skjermen, eller lokket, er vendbart. Kameraet sitter nemlig fast på siden av hengselet som holder de to delene i telefon sammen.

Den eneste måten å ta bilde å er derfor å kunne vri skjermen slik at man kan følge med på hva man sikter på. Dette gjør også at man har en mye bedre kontroll på kameraet og motivene enn hva man vanligvis har med mobilkameraer som sitter bak på telefonene.

Kameraet har VGA-kvalitet med en rekke funksjoner for umiddelbar behandling. Det eneste er at man bør huske å velge de funksjonene man vil bruke før man vrir på skjermen, for når den står på snei er det vrient å få det til. I tillegg er det en blitz som man kan bruke i mørket.

LG 7100

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Mangler funksjonalitet

Telefonen, som skal være toppmodellen fra LG, har imidlertid en del mangler i funksjonalitet. Den har ikke Bluetooth, samtidig som den mangler både radio, mp3-spiller og minne. Det er tross alt i underkant av 1,5 megabyte minne tilgjengelig, noe som er skremmende lite i en topptelefon.

Når det gjelder bruk er det også en del mangler. For selv om menyene er enkle å forstå er det en god del funksjoner som mangler for de som er vant til de meget lettfattelige menyene hos SonyEricsson og Nokia. Når sant skal sies er det en god del elementer som også er bedre, men alt i alt er det noen småting som skuffer. Det virker også som at de henger litt etter til tider dersom man trykker litt fort på tastene.

Spillene i telefonen er av skremmende slett kvalitet. Det eneste positive man kan si er at det bare er tre av dem. Her kunne LG ha gjort en mye bedre jobb.

Mye ekstrautstyr

Telefonen kommer med mye ekstrautstyr. I tillegg til det vanlige som manualer og lader, følger det med en CD med masse snacks, som ringetoner, grafikk og noen spill man kan legge over på telefonen.

Det er også en datakabel som gjør at man enkelt kan synkronisere telefonen mot datamaskinen sin. Man får også med et eget håndfrisett og en «lanyard» (halskjede) som man kan henge mobilen i.

Ingen topptelefon

Selv om LG 7100 er det koreanske selskapets toppmodell må vi nok skuffende si at den ikke innfrir. Den første dagen vi testet telefonen var vi storfornøyd, men etter å ha brukt den aktivt i et par dager dukker manglene opp.

Mobiltelefonen har et flott design og god skjerm, med stort potensial. Men til å være såpass dyr som den er går den nok ikke helt til topps. Heldigvis er det mer enn nok for at LG skal kunne lage en skikkelig knalltelefon neste gang.

Annonse
Stikkord: Mobil, testprodukt