Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Billig fra Olympus

Det nye billigkameraet fra Olympus er myntet på folk med slunken lommebok.

Rent utseendemessig ser den siste billigmodellen fra Olympus nesten anonym ut. Ikke spesielt klumpete, men heller ikke spesielt sexy. Litt kjedelig med andre ord.

Til å være et dedikert nybegynnerkamera, er menysystemet i vanskeligste laget. Mange ferske digitalfotografer vil antakelig rive seg i håret, og dessuten bruke lang tid bare på å navigere seg frem i systemet. Brukervennlighet ligger godt under pari, dessverre.

Dårlig LCD

LCD-skjermen er viktig når du skal søke etter motiv og se bildene du har tatt. Den sliter i dagslys og mister dessverre mye kontrast i møte med lyst sommervær. Det kan være upraktisk når du vil se bildene med én gang.

Grei optikk

Kameraoptikken fungerte utmerket. Med en nærgrense på 2 cm, kan du gå så nært objektet du bare kan ønske deg. Her blir bildet skarpt og fint selv på en fingerbølls avstand. Bra og presis fargegjengivelse ga faktisk usedvanlig fine bilder med et feiende flott fargeskjær. Autofokusen fungerte også bra, og var raskt nok til å holde tritt med objekter i forholdsvis rask bevegelse.

Olympus Camedia C-310

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Friskt utseende

Den medfølgende programvarepakken er dessverre på engelsk, men scorer derimot greit på friskt utseende. Ingen tvil om at Olympus har latt seg inspirere av Apple. Funksjonaliteten er forholdsvis omfattende, men ikke særlig avansert. Er du noenlunde erfaren som digitalfotograf, vil du betrakte de fleste bilderedigeringsfunksjonene som så enkle at de knapt nok er brukbare.

Lav pris

Som «nybegynnerkamera» er apparatet heldigvis priset lavt, bare 1600,- kroner. Det kommer godt med hvis man lider av slunken lommebok.

Totalt sett er dette et rimelig kamera med et ok utseende. Apparatet er dessverre litt vrient å bruke, og egner seg dårlig for kjernemålgruppen – nybegynnere. Uansett er dette et godt, men litt knotete kamera til en svært hyggelig pris. Ingen dum investering når feriepengene dukker opp!

På grunn av en testfeil, ble denne artikkelen korrigert 12. mai 2004. Tidligere oppgitt makrogrense på 10 cm er ikke korrekt. Den riktige nærgrensen er 2 cm.

Annonse
Stikkord: digitalkamera, testprodukt