Toshiba 100GB Harddisk

Annonse


100GB i bærbare PC-er

Toshiba 100GB HarddiskFor i går lanserte Toshiba Corporation en ny harddisk med det enkle og lett forståelige navnet MK1031GAS. Denne tall- og bokstavkoden beskriver en ny 2,5 tommers harddisk med den største kapasiteten som noensinne har blitt satt i kommersiell produksjon, ifølge en pressemelding fra Toshiba.

100 GigaByte

Toshiba har klart å putte hele 100 GB inn i denne harddisken som er bare 9,5 mm høy. En kraftpakke som selskapet mener er ideell for integrasjon i bærbare PC-er, spesielt de med kraftige audiovisuelle egenskaper. Disse kan tross alt trenge en del lagringskapasitet for større videofiler.

¬- Vi er overlykkelige over å kunne lansere en 2,5 tommers harddisk med verdens største kapasitet, sier Seiji Kawagoe, direktør i Storage Device Division, Toshiba Digital Media Network Company.

Mindre strøm

Strømforbruket skal visstnok være gjennomsnittlig 20 prosent lavere enn selskapets 80 GB harddisk. I tillegg skal også støynivået være redusert. Når harddisken ikke er i bruk er støyen så lavt nede som 21 dB.

– Vi har laget forbedringer som har økt kapasiteten, samtidig som strømforbruk og støy er redusert. Harddisken er perfekt for integrasjon i kraftige bærbare PC-er og andre portable terminaler, fortsetter Kawagoe.

Det er ikke kjent hva prisen kommer til å ligge på eller når vi får se de første bærbare maskinene med denne disken, men prøvemodeller skal i hvert fall være tilgjengelige i løpet av mai.

Annonse


Annonse