Norden

Annonse


Norden større enn USA på nett

NordenIfølge resultater fra en undersøkelse laget av IBM og det anerkjente magasinet The Economist har de fire nordiske landene sendt USA ut av topp fem innen internettbruk.

Danmark på topp

Danmark topper listen i år og har med det tatt over plassen til fjorårets vinner Sverige. Dette klarte de visstnok fordi de har lage en nasjonal portal som inkluderer tjeneste fra fem departementer og 24 andre organisasjoner.

Våre naboer i øst klarte heller ikke å klamre seg fast til andreplassen, men endte på tredjeplass med Storbritannia rett foran. Norge klarte dessverre ikke å komme på bedre enn fjerde plass, men vi klart i hvert fall å slå våre nordøstlige naboer, Finland. De kom på femte plass.

Rapporten meldte også at det var helt utrolig hvordan Storbritannia og vi i Norden har inkludert internett i våre daglige liv. Det har ifølge rapporten fundamentalt endret hvordan vi arbeider, handler og kommuniserer med det offentlige.

USA rett bak

USA falt ned til sjette plass, for selv om de hadde det beste sosiale og kulturelle miljøet for internett var faktiske forbindelser til nettet bak de andre nasjonene. Aserbadjan og Kasakhstan er fortsatt på bunn av listen, melder The Inquirer.

Annonse