Annonse


Counter-Strike: Condition Zero

Lagbaserte Counter-Strike har holdt hundretusener opptatt med å skyte hverandre i fillebiter i en årrekke – både online, på private lokalnett og i utallige turneringer. Til tross for at spillet bygger grafikkmotoren til seks år gamle Half-Life, holder CS fremdeles koken i dag på grunn av en velutprøvd og etablert spilldynamikk, og en stor mengde entusiastiske tilhengere.

Tre-i-ett

Counter-Strike: Condition Zero har i hovedsak tre retter på menyen: for det første får du anledning til å spille Counter-Strike og Condition Zero-brett (vi har blitt lovet nye, eksklusiv brett etterhvert) online, noe som naturligvis først og fremst er interessant hvis du ikke allerede har en eller annen versjon av CS installert fra før.

I tillegg gis du muligheten til å tørrtrene offline på egen hånd. Det betyr at du kan kjempe deg gjennom vanlige lagkamper, men i stedet for andre spillere er det datastyrte «bots» som hopper inn i rollene til de terrorister og antiterrorister – både på ditt eget lag og hos motsanderne. Botene oppfører seg overraskende menneskelig, og tidvis snartenkt – særlig når du får låst opp de høyere nivåene.

Som et siste salgspunkt har Sierra og Valve også lagt ved solo-kampanjen The Deleted Scenes, der du rett og slett får prøve deg som antiterrorist i en serie ganske så tradisjonelle oppdrag i velkjent FPS (første persons skytespill)-stil.

Ikke overveldende

Så kan man da spørre seg hvorvidt dette er verdt å bruke penger på. Har man ikke spilt CS før, så er Condition Zero naturligvis det soleklare stedet å begynne – hvis iveren først er tilstede etter å gi seg kast med et spill som begynner å trekke vel mye på årene.

Deleted Scenes er så definitivt ikke noe å juble over. Grafikken er mildt sagt utdatert, oppdragene er ganske så lineære og ordinære, og alt i alt er solospill-opplevelsen i -kampanjen ikke i nærheten av å kunne konkurrere med andre aktuelle FPS-spill på markedet. Det største lyspunktet er at siden grafikkmotoren er såpass gammel, trenger du heller ingen kraftig maskin for å spille.

Bilde fra PC-spillet Counter-Strike: Condition Zero

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Bot-kampene er nok den mest interessant delen av pakken. Her kan uerfarne spillere trene seg i ro og mak uten å måtte lide kjapp uunngåelige nederlag på nettet, og kanskje til og med bli gode nok til å overleve mer enn de første syv sekundene på nett. Rutinerte spillere kan til og med vurdere å bruke bot-modusen til å holde ferdighetene ved like hvis de mot formodning skulle stå ovenfor en lengre laptop-hyttetur uten nettoppkobling.

Likefremt klarer vi ikke å se at Condition Zero er «an essential purchase», slik spillcoveret skryter på seg.

Annonse


Annonse