Virgin

Annonse


Virgin relanserer nedlasting

VirginGjennom selskapet Virgin Digital vil Branson selge musikk på nettet – etter samme modell som iTunes Music Store, Napster og andre.

Musikk til Europa

Selskapet har allerede etablert seg med kontorer i London og Los Angeles, men vil først være oppe og stå i august.

I motsetning til de andre musikktjenestene som nå er i funksjon, vil Virgin Digital tilby musikk til europeere fra dag en. Trolig gjelder også dette Norge.

Allerede i gang

I fjor høst åpnet Virgin for nedlasting av wma-filer gjenom Virgin Megastore-systemet. Dette gjelder imidlertid bare deler av Europa (avhengig av det enkelte plateselskaps lokale avtaler).

Dessuten er bare Windows-brukere velkomne. Verken Mac OS eller Linux støtter nemlig den varianten av Microsofts DRM kopisikring som Virgin bruker.

Mobilmusikk

Den nye tjenesten åpner også for nedlasting til mobiltelefon og PDA. I tillegg åpner den både for å brenne musikken på standard CD.

Virgin-sjefen Richard Branson solgte for flere år siden plateselskapet Virgin, som la grunnlaget for hans suksess på 1970-tallet. Men butikkjeden Virgin Megastore eier han fortsatt, sammen med det lille «independent»-plateselskapet V2.

Storkapital

I tillegg eier Branson både flyselskap, togselskap og mobilselskap under navnet Virgin.

Med den type kapital i ryggen kan Virgin komme til å bli farlig både for Apple, MSN og Roxio, som eier henholdsvis iTunes Music Store, MSN Music og den gjenfødte, kommersielle Napster.

Virgin Digital vil i realiteten bli selskapet MusicNets salgskanal. Med i MusicNet er verdens fem største plateselskaper: Sony, Warner, EMI, BMG og Universal.

Annonse


Annonse