Martin 3D-modell

Annonse


Billig 3D-skanner

Martin 3D-modell3D-skannere har hittil vært svært dyre å anskaffe. I tillegg har de vært store, klumpete og vanskelige å bruke. Ingenting for den jevne bruker med andre ord.

Derfor er det et stort steg frem i utviklingen at et nyoppstartet selskap, Spiral Scratch, har laget en liten, hendig og ikke minst billig utgave av en 3D-skanner.

Fokus

Den nye skanneren bruker en spesiell teknikk for å skape om et objekt til digital 3D. Tradisjonelle 3D-skannere fungerer slik at man bruker flere kameraer for å ta bilde av objektet samtidig og så sy det hele sammen til en modell.

Den nye skanneren fungerer slik at man plasserer objektet på en roterende plattform foran en lyskaster. Lyset blir projisert objektet gjennom en grind som lager vertikale og horisontale striper på objektet.

Så bruker skanneren rett og slett måling av skarpheten til stripene for å fastslå dybde. Er stripene ute av fokus i en eller annen retning oppfatter skanneren dette som dybdeforskjell, skriver New Scientist.

Ved hjelp av den roterende pattformen får man skannet hele objektet på denne måten.

Produsentene regner med å ha skanneren på markedet innen to år. Prisen vil ligge mellom 1.000,- og 1.500,- kroner.

Annonse


Annonse