Next Base DVD

Annonse


TEST: Next Base Walking Cinema

Designet på DVD-spilleren er ganske snertent. Utseendemessig minner den om en krympet plasma-TV. TFT-skjermen måler 7» (16:9) og dekker det meste av apparatets overside. Fronten har en stilig overflate i børstet aluminium, mens spilleren ellers er av koksfarget plast.

Liten

Selve DVD-spilleren er integrert i skjermen (eller omvendt), og platene mates inn via en DVD-skuff i siden. Hele spilleren er bare 26 millimeter tykk, mens vekten er 650 gram. Høyden på spilleren er 154 millimeter, mens bredden er 202 millimeter. Med andre ord – SDV 17A er en god del mindre enn en gjennomsnittelig norsk roman.

Skal du bruke spilleren uten strømadapteren må du imidlertid sette på et eksternt batteri som er relativt stort. Dette gir en brukstid på rundt 3 timer per ladning.

Betjening

SDV 17A kan betjenes fra knapperekken under skjermen, men skal du ha tilgang til alle funksjoner kommer du ikke utenom den medfølgende fjernkontrollen. Bildet kan roteres 180 grader for takmontering. Menyene er lettfattelige for alle som forstår engelsk, tysk fransk, spansk eller Italiensk..

Formatene som støttes er DVD/VCD/SVCD/MP3/CDDA/JPEG/CD-R/RW, DVD +/- R, DVD +/- RW.

Svak skjerm

I bruk opplever vi spilleren som litt for svak. Skjermoppdateringen er nokså dårlig, så bildet oppleves som litt hakkete, selv i scener med relativt få bevegelser. Kontrasten er heller ikke mye å skryte av, og mange detaljer blir borte i de mørke delene av bildet. Alternativet er å skru opp lysstyrken, men da blir bildene fort blasse.

I sterkt lys utendørs blir bildet nesten uleselig.

Lyd

Lyden fra de innbygde høyttalerne gir ingen hjemmekinoopplevelse, men holder om du skal se en film på hotellrommet eller et annet rolig sted. Som passasjer i bil, buss eller fly bør du bruke hodetelefoner. Det setter sikkert også dine medpassasjerer pris på.

Spilleren har optisk utgang for tilkobling til hjemmekinoanlegg.

Tilbehør

Høreplugger følger med i esken. Det gjør også en bæreveske for spilleren. Den har ingen form for stropper, hemper eller andre fester, og fungerer dermed mest som et varetrekk. En egen bæreveske for tilbehøret blir for liten for nettadapteret, men rommer de medfølgende kablene for TV-tilkobling, og strømforsyningen for 12V.

Behov

Har du en bærbar PC med DVD-spiller blir behovet for en spiller som SDV 17A lite. Men det finnes selvsagt anledninger da det verken er praktisk eller ønskelig å trekke med seg en hel PC, og da kan Next Bases spiller være et brukbart alternativ.

Det finnes spillere med bedre bilde og flere alternativer, men disse koster gjerne tre til fire ganger så mye.

Alt i alt er dette et produkt med høy gadget-faktor, og en pris som gjør den oppnåelig for de fleste. Men skal du se påkostede og mørke effektfilmer som Ringenes Herre bør du holde deg til kinosalen.

Next Base Walking Cinema DVD

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse