Nokiapenn

Annonse


TEST: Nokias tryllepenn SU-1B

Det finnes enkelte som hevder at det ikke lenger er nødvendig å lære skolebarna skjønnskrift. I dagliglivet vil de like vel skrive sine brev, notater og meldinger ved hjelp av et tastatur.

Lettvint

Men når digitalpennen nå endelig er kommet på markedet kan selv e-post og testmeldinger mellom mobiltelefoner skrives for hånd. Og ingen skal få oss til å tro at du skriver like raskt og personlig med tommelfingeren på et telefontastatur, som du gjør med kulepennen.

Spesialpapir

Nokias digitalpenn forutsetter at du har et spesialpapir tilgjengelig. Pennen leser nemlig mønsteret i papiret, og ikke den blå stripen med blekk som du legger igjen på papiret når du skriver.

Mønsteret i papiret er patentbeskyttet, og om du bretter ut hele det patenterte mønsteret vil du få en flate som dekker Nord-Amerika tre ganger uten at to kvadratmillimeter har samme mønster. Dermed kan pennen vite nøyaktig hvor i geografien pennespissen befinner seg, og handle der etter.

Annonse


Lett å koble opp

Å bruke pennen er enkelt. Vi ladet den opp (hjelp – nå må du huske å lade kulepennen også!), koblet den medfølgende ladestasjonen til PC-en og installerte programvaren som lå ved. Vips. Alt virket med en gang!

I pakken lå også en liten blokk for MMS-meldinger, og en A5 notisblokk. Pennen koblet vi til telefonen ved å hake av i en angitt rute på blokka. Det duret litt i pennen, og så var det gjort. Telefonen spurte etter pennens firesifrede passord, og etter å ha skrevet inn denne var penn og telefon paret.

MMS

Nå kunne vi rable i vei på blokka. Når arket var fullskrevet haket vi av for overføring til telefonen, og sekunder senere fortalte telefonen at vi hadde fått en ny melding. På skjermen kunne vi lese en tro kopi av rableriene våre, og formatet var nøyaktig tilpasset en MMS.

Den lille blokken lar deg også sende notatet som e-post fra telefonen. Det er egentlig det samme som skjer, men teksten blir da ikke krympet for å passe inn på en telefonskjerm.

Også på A5-blokken kunne vi velge om meldingen skulle overføres til en telefon eller til PC-en.

Hånskrift i ITavisen.no

Og slik kunne fremtidens artikler i ITavisen sett ut, om det ikke var for en ting – undertegnedes noe uleselige håndskrift:

Batteri

Pennen varer i flere timer på en oppladning, og ekstra penneinnsats følger med i pakken. Den er lett å lære og morsom å bruke. Ulempene er selvsagt at den bruker strøm, og at den er nokså tykk (som en litt fet sigar), i tillegg til at den krever at du har tilgang til det spesielle papiret.

Med en prislapp på rundt 1.700 kroner blir den også en smule dyrere enn Bic-penna vi ellers gjør unna våre rablerier med.

Annonse