epost spam junkmail

Annonse


Spam 40% av all e-post

epost spam junkmailSpam-mengden på nettet har økt dramatisk i år, opp 74 prosent fra2002. I gjennomsnitt var 1 av 2.5 meldinger sendte meldinger i 2003 søppelpost, ifølge nettovervåkerne i britiske MessageLabs.

Nytt av året er at mesteparten av spammen generers av «kidnappede» PCer, der virus – først og fremst notoriske SoBig – spyr ut millioner av infiserte meldinger.

Og verre skal det bli. Det spås nemlig samtidig at innen april neste år, vil 70 prosent av all mailtrafikk på nettet være uønsket – til tross for innstrammet lovregulering i USA og Europa.

Mens under en halv prosent av all e-post inneholdt virus i fjor var 1 av 33 mail infisert i 2003.

Nye trusler

MessageLabs understreker at de fleste selskaper ikke har innsett hvor alvorlig virus- og spamtrusselen er, og advarer samtidig mot en stadig økende trussel i form av identitetstyveri og sensitiv informasjon på avveie som direkte resultat av luremail og virus.

– 2003 vil bli husket som et mareritt for alle epost-brukere, men den massive oppgangen i virus og spam forteller bare halve historien. Blandingen av virus og spam har ført til en langt mer komplisert trussel. Epost-angrep designet for identitetstyveri var nesten ukjent for et år siden, men er nå en økende trend, sier Mark Sunner, teknologisjef i MessageLabs.

For flere detaljer, se MessageLabs.

Annonse


Annonse