Nokia 5140

Annonse


Mobilen blir walkie-talkie

Nokia 5140«Push-to-talk» innebærer at mobilen blir som en walkie-talkie, eller intercom. Det nye tilbudet bruker ikke vanlige tellerskritt, kun dataoverføring via GPRS. Med alltid oppkoblet GPRS-tilgang gir løsningen direkte tilkobling på sekundet – det er raskere enn vanlig mobiltelefoni og passer perfekt for korte beskjeder.

Lavere kostnader

Raskere oppkobling og kortere samtaler skal også gi lavere kostnader. Talekvaliteten skal være noe dårligere enn på vanlig mobiltelefoni, men tjenesten kan også gi oppkobling til flere mottagere samtidig. Det er noe vanlig mobiltelefoni ikke kan tilby. – Ved å introdusere push-to-talk for GSM-nettverk bringer Nokia en helt ny måte å kommunisere på inn i verdens ledende mobilteknologi, sier Jonas Sundmalm, produktsjef, Nokia Mobile Phones Skandinavia.

For røft bruk

Nokias første PTT-telefon er helt klart siktet inn mot arbeidslivet. Den er av den «røffe» typen som tåler en støyt og passer for folk i mer fysisk arbeid.

Håndverkere er f.eks. også en gruppe som kan ha ekstra stor nytte av walkie-talkie-muligheten. Men Nokia har også lagt inn funksjonalitet rettet mot fritidsbruk. Mobilen Nokia 5140 har også digitalt kompass, innebygd VGA-kamera, stoppeklokke, FM-radio og et treningsprogram. Kameraet skal kunne brukes til å gi videotelefoni via PTT (Push To Talk)-løsningen.

Annonse


Nokia forteller at alle deres GPRS-mobiler vil ha PTT-funksjonen innebygd fra 2005, og at det vil komme en rekke PTT-modeller også neste år. I USA planlegger AT&T Wireless, Spring PCS og Verizon Wireless å lansere konkurrerende PTT-tjenester.

Avventende

Telenor Mobil avventer foreløpig erfaringene fra utlandet.

– Det bygger på vanlig GPRS, så det er ingenting i veien for å innføre dette. Det handler mest om markedssituasjonen. Vi følger med erfaringene i USA. Det kan nok godt komme her hjemme også, sier informasjonssjef Sigurd Sandvin i Telenor Mobil.

5140-telefonen slippes på verdensmarkedet i annet kvartal 2004.

(Artikkelen er hentet fra vår søsterpublikasjon på papir – ITavisen Business. Abonnér nå!)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse