Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bli Norges største mafiaboss

Nettspillet Norwegian Mafia har nettopp startet første runde, der det er om å gjøre å bli landets mest innflytelsesrike gangster.

Norwegian Mafia
For to uker siden åpnet første spillrunde i Norwegian Mafia, etter måneder med betatesting. Her konkurrerer foreløpig i underkant av seks tusen registrerte spillere om å være den ypperste gudfaren.

Kampen om gudfar-plassen

Alle fylkene i Norge er med, inkludert de syv største underkommunene. Spillet går ut på å rekruttere gangstere, ta over hverandres forretninger, og danne «familier» for maksimal kontroll og innflytelse.

Målet er å ligge på toppplista, som rangeres etter poeng for butikker, gangstere og våpen.

– Det er et simpelt, men genialt tidsfordriv, sier 20-årige Ronny Rosvold, som har designet spillet med kompisene Geir Kottum og grafiker Thomas Fuglem.

Spill i nettleseren

Spillet er gratis og fullstendig webbasert, og spilles helt og holdent i nettleseren – uten at man trenger å innstallere ekstra programvare.

KLIKK HER FOR FLERE SKJERMBILDER

Inspirert av Planetarion

Rosvold legger ikke skjul på at norske Planetarion, et ekstremt populært sci-fi strategispill med flere hundre tusen spillere fra hele verden, har vært en viktig inspirasjonskilde.

– Vi hadde ikke så mye å gjøre en periode, og er så glade i spill at vi bestemte oss for å laget et mafiaspill. Planetarion er jo gøy, men vi ønsket å lage noe helnorsk først, forteller Rosvold.

Godt besøkt

Siden forløpet i spillet er turbasert, med «tick» hver time døgnet rundt, er det mange ivrige gangsterspirer som legger igjen mye tid på www.norwegianmafia.no.

Mange av de faste spillerene er gjerne innom opp til ti ganger daglig, og nettstedet registrerer daglig hundrevis av simultane brukere og rundt tre millioner treff. Dette betyr fort oppimot 20 gigabyte trafikk på én dag, og etter trafikkproblemer har spillet nettopp flyttet til nye servere hos Rock Solid Solutions ved SwiftOffice AS.

Hvis alt går etter planen er det meningen å utvide mafiakrigen utover landegrensene.

– Vi har planer om å utvide med svenske og danske versjoner, og kanskje slå disse sammen til et stort felles spill etter jul en gang, sier Rosvold, og røper at en engelsk versjon også vil bli aktuelt etter hvert.

Stikkord: internett, spilltester