Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Valg-software lå ubeskyttet

Programvare som benyttes til elektronisk avstemning lå på en ubeskyttet server. Det åpner for valgfusk.

Hacket!
Programvaren lå tilgjengelig på ftp.jaguar.net, en server tilhørende Jaguar Computer Systems. Selskapet tilbyr elektronisk valgstøtte til en kommune i California. Programvaren brukes til elektroniske stemmesedler i valgkiosker, i tillegg til at det lagrer og presenterer valgresultater, skriver Wired.

Kan manipuleres

Filene inneholdt Visual Basic script og kode for stemmesystemets database. Det betyr at uvedkommende fritt har kunnet manipulere programmet og lært seg hvordan det er mulig å endre valgresultatene.

Selskapet bak valgprogrammet, Sequoia Voting System, raser mot Jaguar Computer Systems, men hevder like vel at stemmesystemet deres fortsatt er sikkert. Programvaren på maskinen brukes bare til å beregne foreløpige valgresultater, hevder Sequoia.

Trojanere

Peter Neuman, dataforsker ved Stanford Researc Institute, hevder lekkasjen har åpnet for planting av trojanske hester. Det viser seg også at mye av koden er basert på Microsoftkomponenter, som er et hyppig objekt for hackere.

Valgprogrammet ble brukt i flere amerikanske stater under presidentvalget i 2000

Stikkord: internett