Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Palm dumper prisen på bestselgeren

Palm senker prisen på sin bestselger Zire. Fra og med i dag reduseres prisen med vel 20 prosent.

Palm Zire ble en storselger under fjorårets julehandel, og er Palms bestselgende PDA gjennom tidene. Zire er Palms aller rimeligste PDA, rettet mot et bredt forbrukermarked og med en pris til nå på rundt 1.100 kroner.

Bredere marked

Strategien med Zire har vært å få PDA-er ut til et bredere marked, og med den siste prisreduksjonen er maskinen kommet ned på et nivå som gjør at slike maskiner kan bli allemannseie.

Selv om Zire er en rimelig maskin fungerer den på samme måte som de langt dyrere maskinene som først og fremst blir kjøpt inn av bedrifter med spesielle behov, eller forbrukere med en hang til det aller ypperste innen teknologi.

Store volum

Etter prisreduksjonen vil Zire ha en veiledende pris på rundt 900 kroner i Norge, sier Carsten Carlsson i Audumbal Poolcat, som representerer Palm i Norge og Sverige.

– Salget av Zire har gått utrolig bra, og det er de store produksjonsvolumene som gjør at vi nå kan sette ned prisen, sier Carlsson til ITavisen.no.

Zire har vunnet flere priser, blant annet en industridesignpris for sitt design, farge og oppladbare batterier. Vi våger å tro at Zire vil finnes under en del juletrær også i år.

Stikkord: Mobil