Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Undertøy ringer sykebil

En avansert 64MB-sensor montert i undertøyet kan holde helsa di under oppsyn, og ringe nødtelefonen hvis noe skulle være galt.

Philips undertøy

Philips-forskere i Nederland har utviklet en databrikke som overvåker og lagrer målinger fra kroppen din, og som automatisk kan koble seg opp til mobiltelefonen eller andre alarmsystemer hvis den eksempelvis skulle oppdage unormale avvik i signalene – som for eksempel hjertestans.

Teknologien måler puls og annen data ved hjelp av elektroder, og er liten nok til å passe inn i underbukser, BHer, eller vester uten å medføre videre ubehag for brukeren (husk bare å fjerne databrikken før vask).

64 megabyte innebygd minne er i stand til å lagre helsedata over en period på tre måneder før minnet må tømmes.

Stikkord: Mobil