Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gibson-Jesus kupper nettet

Mel Gibsons kontroversielle nye film kræsjer nettsteder på løpende bånd.

The Passion Jesus
The Passion of Christ (også kjent som The Passion), som gjenforteller Jesu siste 12 timer og gir en brutal avbildning av frelserens korsfestelse, har skapt furore i USA.

Anklages for å avle jødehat

Både jødiske interessegrupper og katolske teologer har forlangt at filmen redigeres før lansering over nyttår, skriver The Guardian. Årsaken er først og fremst at Gibson beskyldes for å ha ladet The Passion med sterke antisemittiske overtoner, og gitt jødene ansvaret for Jesu’ død (Vatikanet erklærte på 60-tallet dette som et uakseptabelt historiesyn, men Gibsons trossamfunn har ikke godkjent denne resolusjonen).

Filmen er regissert og produsert av Hollywood-stjerne og aktiv katolikk Mel Gibson, som hevder etter sitt eget skjønn å ha laget en mest mulig korrekt fremstillingen av Jesu’ siste timer – og som for økt historisk realisme insiterte på å la all dialog i filmen foregå på latin og arameisk.

Trailer-suksess på nett

AintItCoolNews, et av de første nettstedene som la ut en trailer for filmen allerede for et par måneder tilbake, måtte av kapasitetshensyn nesten umiddelbart fjerne videoklippet fra sine servere etter over 350,000 nedlastinger på én dag.

Andre nettsteder har også opplevd lignende eksplosiv interesse for filmen, men etterhvert som stadig flere har fått lenket opp nedlastinger har det hele tynnet seg ut. Både filmentusiaster og religiøse nettsteder har nå traileren tilgjengelig. (se for eksempel themoviebox.net.)

– Ikke planlagt markedsføring

Gibsons produksjonsselskapet har avvist antydninger om at de har organisert en massiv web-kampanje for å øke forhåndsinteressen for filmen, og karakteriserer det hele som en «Blair Witch-aktig grasrotsfenomen», ifølge Wired News.

Filmen har kostet over 200 millioner kroner å produsere, og distribueres av 20th Century Fox. James Caviezel spiller rollen som Jesus. Mel Gibson medvirker ikke selv.

Stikkord: internett, lydogbilde