Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilbilder på naboens TV

Det finske ekteparet fikk seg en overraskelse da bilder av naboen avbrøt nyhetssendingen.

Linse Nokia 6220
Sandströmfamilien i Espoo utenfor Helsinki satt hjemme og så den finske presidenten på nyhetene, da skjermen med ett gikk i sort. Så dukket det opp et bilde av en liten gutt. Deretter smilte naboen Pauliina Lunna fra TV-skjermen.

Bluetooth

Pia Sandström bestemte seg for å gå over til naboen for å melde fra. – Vi kunne tross alt ikke vite hva slags bilder som ville dukke opp etter hvert, sier hun med et smil. Hos naboen satt de og så de samme bildene på sitt TV-apparat ved hjelp av en bluetooth-motaker fra Nokia.

Lunna fikk inn bildene på sin Nokia Mediamaster digital-mottaker.

Teknisk mulig

– Slike ting kan skje dersom du ikke endrer Mediamasterens passord når du tar den i bruk, sier Jyrki Rosenberg i Nokia utvikling. – Det er derfor svært viktig at passordet endres med det samme utstyret er installert, sier han. Rosenberg viser til at dette også er omtalt i bruksanvisningen.

Advarsel

For de av oss som kanskje ikke leser alle bruksanvisninger like grundig får dette være en advarsel. Både Sandström og Lunna skal nå ha byttet passord på sine apparater, og forhåpentlig kan de i fremtiden se både bilder og nyheter i fred.

Stikkord: Mobil