Hopp til navigasjon Hopp til innhold
virus orm lite bilde

«Swen» rammer 200000

Et tilsynelatende uskyldig virus som gir seg ut for å være en Microsoft-oppgradering er nå oppgradert til «Radar Alert level 1».

virus orm lite bilde
Det er antivirusselskapet F-Secure som nå opererer med denne betegnelsen. Selskapets utsagn må muligens tas med en klype salt, for de er kjent for å rope «ulv» i noe større grad enn konkurrenter som Norman, Symantec og McAfee.

Mildere enn Sobig.F

I følge selskapet har viruset siden det ble oppdaget torsdag i forrige uke infisert over 200 000 maskiner verden over, og fortsetter å spre seg med relativt stor hastighet. Viruset er imidlertid ikke så slemt som Sobig.F, som plaget oss med rekordmengder søplemeil for et par uker siden.

Rammer Usenet-brukere

Nevnet «Swen» stavet baskvendt blir «News». Og i følge flere av ITavisens lesere skal folk som har postet meldinger på Usenet være mer utsatt for Swen-spam enn andre.

Swen-viruset har ikke på langt nær det samme trøkket i mailboksen, og utgjør ingen fare dersom man ikke åpner vedlegget. I følge McAfee utgjør Swen foreløpig bare en middels risiko.

Ikke fra Microsoft

Merk: Microsoft sender ALDRI oppdateringer og plasterlapper pr. e-post! Oppdateringer og tetting av sikkerhetshull skjer utelukkende via Microsofts nettsted, eller gjennom den automatiske oppdateringen i Windows.

Her finner du nærmere opplysninger om Swen-ormen:

F-Secure
Norman
Symantec
Mafee

Stikkord: internett, virus