Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Brenn DVD-plater gratis

Du trenger ikke investere hundrelapper i DVD X Copy for å brenne kommersielle DVD-filmer.

DVD
Programmet DVD X Copy er både mest utbredt og mest omtalt når det gjelder brenning av sikkerhetskopier fra DVD-samlingen (eller – som filmbransjen frykter – brenning av piratkopier).

Ofte klønete

Slik virksomhet er inntil videre fullt lovlig, forutsatt at du ikke selger kopiene videre eller gjør dem tilgjengelige for andre enn din egen krets.

Gratisalternativene til DVD X Copy har vært der lenge, men disse har som til dels vært nokså klønete å bruke, og har som oftest inkludert flere programmer som hver i ser tar seg av ulike deler av prosessen med ripping, lagring og brenning.

Nå har det dukket opp enklere gratisalternativer.

Helt gratis

Ett av dem er spanske DVDShrink. Dette programmet brenner ikke – det må et ordinært DVD-brenneprogram som MyDVD eller lignende gjøre. Derimot dumper det innholdet på DVD-platen til harddisken din.

DVDShrink inneholder dekryptering for CSS, rutinene som filmbransjen bruker for å hindre kopiering. Programmet er helt gratis (freeware), og du bli ikke mast på om kjøp seinere.

Prøveversjoner

En annen mulighet er CloneDVD. Dette programmet koster i utgangspunktet 50 dollar (rundt 350 kroner), men finnes også i en prøveversjon som kan lastes ned og brukes gratis i 14 dager. Programmet har i motsetning til DVDShrink innebygd brennefunksjon, og tar seg av hele prosessen.

Et tredje alternativ er AnyDVD fra Slysoft. Dette er også et kjøpeprogram som kan prøves gratis – denne gangen i 21 dager.

Samtlige programmer kan bare brukes med Windows 2000 og XP.

Stikkord: lydogbilde, programvare