Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nytt disk-format fra Iomega

Iomega, selskapet bak ZIP-disken, har nå introdusert et nytt 2,5-tomms diskformat.

Iomega Portable HDD

Den nye disken skal bringe selskapet tilbake i toppen når det gjelder lagring på bærbare enheter. Kapasiteten på de nye platene vil i første omgang være 35 GB.

Erstatter tape

«Removable Rigid Disk» representerer Iomegas nye harddisk standard og med en lagringskapasitet på hele 35 GB har diskene potensiale til et meget bredt bruksområde. Det meldes at de blant annet er myntet på å erstatte tradisjonell tape-backup i mindre bedrifter.

Dersom man ikke driver i spesielle bransjer burde 35 GB også være nok til at de fleste kan være relativt mobile dersom man ønsker å ta med seg arbeidet hjem eller til et annet kontor.

Beskyttelse

Selve disken er bygget opp av en tradisjonell harddisk-plate og en motor. Den er selvsagt innkapslet i beskyttende innpakning slik at støv og andre fremmedlegemer skader platen.

Produktet vil være fullt tilgjengelig på markedet i løpet av 1. kvartal 2004 og selve drevet vil først komme i en ekstern USB-versjon samt intern ATAPI modell. En versjon for Serial ATA grensesnittet planlegges for introduksjon i løpet av 3. kvartal til neste år. Stasjonen vil selvsagt passe inn i et standard 3,5-tomms spor.

350 dollar?

Detaljert prisinformajon er foreløpig ikke tilgjengelig, men det forventes at en komplett løsning vil ligge rundt halvparten av prisen for en tilsvarende tape-system. Det ble indikert en pris på rundt 10 dollar pr. GB.

Pressemelding fra Iomega.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Stikkord: Maskinvare