Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CF med 4 GB lansert

Minnekortprodusenten Lexar lanserte i dag et Compact Flash-kort med plass til hele 4 GB. Dermed kom de SanDisk i forkjøpet.

Lexar 4GB CF-kort
Compact Flash (CF) er den mest utbredte standarden for lagring bilder i kamera. Men kortet brukes også i mange håndholdte PC-er og MP3-spillere. I forhold til konkurrenter som Memory Stick og SD/MMC er CF tradisjonelt rimeligere når det gjelder bytes pr. krone. Ulempen er at kortene er større enn konkurrentene.

45 000 bilder

Kortet kan lagre 600 bildefiler i det plasskrevende RAW-formatet tatt med et profesjonelt 6 megapiksel-kamera. Et vanlig amatørkamera vil kunne ta 45 000 jpeg-bilder med høy kvalitet før kortet sier stopp.

Det burde holde til selv den lengste ferie for den ivrigste amatørfotograf….

Prisen på er satt til 1500 dollar i USA. Med moms og tillegg for norsk kostnadsnivå vil vi tippe en pris på i underkant av 15 000 kroner i Norge.

6 MB pr. sekund

Kortet har en krivehastighet på 40X, noe som i praksis betyr en overføring fra kamera til kort på 6 Megabyte i sekundet.

Flere opplysninger finnes på Digitalfilm.com.

Lexars konkurrent SanDisk presenterte sitt 4 GB-kort for pressen på årets CeBit-messe i Hannover. Men dette er ennå sluppet. Mens SanDisks kort er type I og passer i de fleste kameraer, er Lexars utgave den noe tykkere type II, som bare passer i nyere digitalkameraer. For å utnytte hele Lexar-kortet må kameraet støtte FAT32. Med FAT16 får du bare 2 GB.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, Maskinvare