Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RIAA plukker ut hjemmepirater

Den amerikanske platebransjens interesseorganisasjon RIAA har foreløpig skaffet seg navnene på 900 store og små fildelere, som alle risikerer å bli saksøkt for piratkopiering.

Piratfilm
RIAAs beslutning om å gå løs på de «små» hjemmesittende musikkpiratene setter sitt preg på fildelingsverdenen for tiden.

Samler navn

De siste ukene har RIAA stevnet seg til å få oppgitt identiteten til nærmere 900 internettbrukere fra diverse amerikanske nettleverandører. Disse brukerne er mistenkt for å piratkopiere musikk, og ligger dermed lagelig til for hogg i form av søksmål.

Omlag 75 nye identititer blir nå avdekket daglig på denne måten, ifølge Associated Press.

I mange tilfeller inneholder ikke stevningen fra RIAA mer enn en liste på fem låter som de aktuelle brukerene skal ha gjort tilgjengelige på nettet – fra artister som Avril Lavigne, Michael Jackson, og Snoop Dog.

Millionbøter

Hvert enkelt av disse opphavsrettsbruddene kan ifølge amerikansk lov bøtelegges med opptil 1.1 millioner kroner per låt.

RIAA sier de regner med å saksøke flere hundre fildeler de neste to månedene, men er villig til å vurdere forlik med fildelerne.

Stikkord: fildeling, internett