Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony røper PSP-priser

Sony gir gode pekepinner på hva spillene og filmene til den nye håndholdte konsollen vil komme til å koste.

Sony UMD
PSP er navnet på Sonys kommende håndholdte spillkonsoll, som ble annonsert tidligere i år på E3-messen i Los Angeles. Produktet skal lanseres sent i 2004, mer eller mindre samtidig over hele verden.

På en spillkonferanse i London forrige uke røpet SCEE (Sony Computer Entertainment Europe)-president Chris Deering flere viktige prispunkt for PSP.

UMD-priser

Sibt vil riktignok ikke si noe om prisen på selve PSP-maskinen enda, men Deering kunne ifølge nettstedet Gamespot fortelle at spillene til PSP, som lagres på det nye 1.8 gigabyte Universal Media Disc (UMD)-formatet, vil kunne koste så mye som 60 euro (500 kroner) – men at de fleste spillene ville havne på mellom 20 og 30 euro (170-250 kroner).

Konsollen er også i stand til å spille UMD-disker med både musikk og film, og det ble antydet at prisnivået for en spillefilm til PSP vil koste mindre enn en tilsvarende filmtittel på DVD. Musikkalbum burde koste under 10 euro (ca. 80 kroner).

Regionssperre

Forøvrig nevnte Deering også at det ikke vil komme til å være forskjell mellom maskinene som selges i PAL- og NTSC-områder, men at filmene vil ha sonesperrer slik som dagens DVD-plater.

Stikkord: spilltester