Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nattforbud mot online-spill

Thailand innfører forbud mot online-spill om natta, etter at det ble oppdaget at nasjonens håpefulle sitter oppe når de skulle vært i køya.

The Sims Online
Forbudet vil tre i kraft fra 15. juli, og vil gjelde mellom kl. 22 og 6 hver natt.

Dette opplyser Thailands teknologiminister Surapong Suebwonglee til BBC.

Ragnarok synderen

Den konkrete årsaken til forbudet er spillet Ragnarok, som ikke har noen tidsgrense. Det er dermed ikke uvanlig at unge spillere holder på i ti timer eller mer – og dermed glemmer at de forlengst burde vært hjemme i senga.

Forbudet er neppe mulig å håndheve på hjemmebane. Det gjelder derfor bare Internett-kafeer. Men det blir trolig ganske effektivt likevel, for i det relativt fattige landet har det de færreste råd til PC med bredbånd hjemme.

Stikkord: internett, spilltester