Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Maxon med rimelig fargemobil

Maxons første fargemobil i Norge blir MX 7931. Telefonen er et godt alternativ for den som ikke krever alt.

Maxon 7931 åpen
Klarer du deg uten MMS, Java, Ir og bluetooth er Maxon MX 7931 unektelig en telefon som gir deg mye for pengene.

Gjenomsiktig

Telefonen er produsert i Korea, og har et design som bærer preg av dette. Det betyr at den er brettet på midten, har utvendig antenne og en stor fargeskjerm. Denne modellen er imidlertid litt mer enn en sølvfarget klapptelefon, i det deler av lokket er gjort i gjennomsiktig blå plast. Om den er pen eller ikke kan diskuteres. Den ser ikke ut som de mer eksklusive modellene, men den er på ingen måte stygg eller simpel.

Målene er 80x45x22 millimeter, mens standby og taletid er oppgitt til henholdsvis 200 og 3 timer.

Utvendig display

Telefonen har også en liten skjerm på lokket så du kan sjekke klokke, dato, signalstyrke og batterikapasitet uten å måtte åpne telefonen. Her ser du også hvem som ringer inn, om du har tapte anrop, eller om det er kommet SMS.

SMS

Å skrive SMS med telefonen går greit. Tastene gir god respons, og reagerer raskt. Du kan bruke T9 ordbok, men vi får ikke lagt egne ord inn i ordlista. Den kan ellers sende tre SMS koblet sammen til en lang melding (du betaler for en ny SMS hver gang du passerer 160 tegn), og du kan legge ved ringetoner og enkle animasjoner (EMS).

Utsparring

Telefonen er lett, med en vekt på 85 gram. Den virker godt sammensatt uten slark i hengslingen eller knirkende plastdeksler. Telefonen har dessuten en liten utsparring du gan plassere tommelen i for enklere å åpne den med en hånd. Sparringen er på begge sider, så det går like greit om du er venstrehendt.

GPRS

Vi mangler en del dokumentasjon på telefonen, men har kommet frem til at den har støtte for synkronisering mot Outlook, GPRS klasse 8 og at det er en tobåndstelefon (ikke støtte for 1900 MHz som brukes i USA og deler av Asia).

Den har WAP 1.2.1, data/faks-modem og kan kobles til en PC via USB-porten. Vi mangler imidlertid kabel og programvare for PC, så hvordan synkroniseringen fungerer vet vi ikke. Adresseboken i telefonen skal romme 250 navn.

Fargeskjerm

Ellers har telefonen en fargeskjerm (STN) med 65.000 farger. Vi har ikke fått noe data på hvor mange punkter det er i skjermbildet, men oppløsningen er ikke av de høyeste vi har sett. Dette gjør også at tekst på skjermen får et litt grovt preg. Skjermen har imidlertid gode kvaliteter i direkte sollys, og fremstår som fargerik med god kontrast.

Meny

Navigasjonstasten er en stor knapp som kan trykkes på fire steder (høyre, venstre, opp og ned) og i midten av tasten sitter en blå «OK»-knapp. Denne løsningen fungerer bedre enn på den andre Maxonmodellen (MX-7922) der sentertasten bare brukes som snarvei til Internet (WAP).

Menysystemet er intuitivt bygget opp. I første menybilde har du 7 ikoner plassert i en sirkel. Ett av ikonene er i tillegg trukket inn i midten av skjermbildet, og ved hjelp av navigasjonstasten kan du velge hvilket ikon dette skal være. Ikonene er animerte og forklarer godt hvilke menyfunksjoner de gir tilgang til.

Ytterligere to navigasjonstaster plassert under skjermen gir raskere tilgang til spesielle funksjoner, eller hjelper deg tilbake til forrige nivå. I standbymodus gir menyknappen snarveier til wap, adressebok, anropsliste og SIM-kontakter.

En egen knapp på siden av telefonen lar deg stenge av alle toner vet et tastetrykk.

Profiler

Telefonen kan gjøres personlig ved hjelp av bakgrunnsbilder og flerstemte ringetoner. Det blå feltet på lokket inneholder også små lamper som lyser opp når noen ringer eller når du spiller spill. Du kan velge mellom flere profiler eller sette sammen din egen.

Spill

Spillene i telefonen er av klassisk arkadetype. Her er den velkjente hoppende racerbilen, Pushman, samt et spill der du styrer et romskip mot møtende hindringer og fiender som må skytes bort. Spillene får telefonen til å riste, blinke og gi fra seg ulike lyder.

Maxon

I det store og hele er dette en telefon som fint forsvarer en prisantydning på 2.500 kroner uten abonnement. Selv om Maxon er et nytt og ukjent merke i Norge har fabrikken drevet utvikling av mobiltelefoner og tilbehør for andre gjennom flere år. Blant annet produserer Maxon håndfritt for Nokia.

Stikkord: Mobil