SMS generell

Annonse


100 000 fikk SMS-spam

SMS generellTekstmeldingen, som både ble sendt til NetComs og Telenor Mobils kunder, fulgte det samme mønsteret som masseutsendt reklamepost på Internett.

Du har vunnet!

På gebrekkelig norsk sto det: «GRATULERER! Ditt Mobil Nr er blitt trukket ut til at motta 1000Kr Pris!Besøk www.dysoninc.com og følg instruksjonene for at hente ditt Pris Nå!Din PINKOD 5541»

Saken ble viet mye oppmerksomhet både i TV2s og NRKs nyhetssendinger lørdag kveld.

Tror ikke på bølge

SMS-meldingene blir faktuert på vanlig måte. Men både Telenor og NetCom avviser at dette er en måte de ønsker å tjene penger på.

Annonse


Telenor Mobils informasjonssjef Sigurd Sandvin sier til NRK at han ikke tror fredagens spam-angrep er starten på en bølge av ønsket SMS til norske mobilabonnenter, lik det som har skjedd med e-post.

Vanskelig å straffe

Slike masseutsendte SMS-meldinger er ulovlig i Norge. Det er likevel uklart om det er mulig å straffeforfølge utlendinger som sender slike meldinger til norske mottakere.

Den britiske avsenderen, et firma ved navn Dysoninc, har trolig brukt teknologi som kan regne seg fram til et stort antall norske mobilnumre. De er nok å ha de tre første sifrene i numrene til Telenors og NetComs abonnenter.

Ut fra disse kan man generere numre automatisk. Selv om mange av numrene ikke eksisterer, er sjansene store for å treffe et stort antall blant Norges om lag 4 millioner mobilabonnenter.

Annonse