Annonse


PS2-TEST: EyeToy

Det har tatt et drøyt år siden vi først fikk så Sonys EyeToydemonstrert på E3-messen i Los Angeles, men nå har altså produktet endelig blitt klar for butikkhyllene.

Spill med hele kroppen

Det hele dreier seg altså om et snertent lite digitalt USB-kamera til Playstation 2, som du plasserer oppå TV-en, samt en tilhørende spilldisk.

Konseptet er enkelt: kameraet filmer kontinuerlig området foran fjernsynsapparatet, altså deg, mens du hele tiden får se et bilde av deg selv på skjermen. Så er det bare å bevege på armer, føtter, og andre appendikser for å manøvrere deg gjennom spillene.

Den vanlig håndkontrolleren vil du altså ikke ha behov for når du spiller med EyeToy, siden menyvalg, knappetrykking og all annen navigasjonen gjøres med håndbevegelser.

Annonse


(Er du nysgjerrig på hvordan dette fungerer, har vi laget en liten videosnutt HER. Som du ser kan man også benytte seg av tilleggsutstyr, som svamper til vindusvaskespillet, eller kampvåpen til slåssespillet).

12 spill

Med på DVD-platen følger 12 spill, hvorav i utgangspunktet kun seks er tilgjengelig. De resterende spillene blir låst opp så snart du har oppnådd gode nok resultater i de seks første, som også er de enkleste.

Spillene er varierte, men holder seg likevel godt innenfor lettvekter-kategorien. En umiddelbar favoritt er for eksempel Kung Foo, hvor man simpelthen bare skal slå eller sparke unna angriperne, og det er nok absolutt mulig å få seg en god aerobisk workout med et par runder Beat Freak.

Småfestlig

EyeToy er først og fremst et slag for PS2s mangfoldighet.

Grafikken er stor, tegnefilmaktig og fargerik, og det hele innbyr definitivt til gøyale og uforpliktende øyeblikk foran TV-skjermen, måtte det være vorspiel eller familieaften.

Heldigvis vil ikke pakken med spill og kamera koste mer enn et vanlig PS2-spill.

Jeg ser ikke bort fra at EyeToy kan slå an hos mange, særlig hos den yngre garde. Likevel er jeg redd faren er stor for at dette er et produkt som mer modne spillere fort stuer unna så snart den opprinnelig fascinasjonen har avtatt.

Annonse