Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MSN med egen søkemotor

Microsoft signaliserte i våres at de vil inn i søkemotor-markedet. Nå har de fått mer kjøtt på beina.

MSN Logo
Mange trodde at Microsofts gjennom å alliere seg med Yahoo-eide Inktomi ville gjøre som de pleier – å kjøpe opp selskaper som allerede har funnet opp kruttet i stedet for å bruke tid og penger på å finne det opp selv på ny.

Ny algoritme

Nå viser det seg imidlertid at Microsoft har utviklet sin egen søketeknologi under navnet MSNBot. Programvaren skal i følge News.com inneholde en helt ny algoritme (matematisk modell) for indeksering av HTML-dokumenter.

– Akkurat nå er vi interessert i å utvikle teknologien innomhus, sier MSN-sjef Lisa Gurry til nettstedet.

Hun understreker samtidig at uviklingsarbeidet ikke påvirker samarbeidet med Inktomi.