Senator Orrin Hatch

Annonse


Han vil ødelegge PC-en din

Senator Orrin HatchRepublikaneren og kristen-fundamentalisten Hatch er en profilert amerikansk politiker som har gjort seg godt bemerket innenfor opphavsrett og digitale medier, blant annet med sitt tidligere engasjement mot Napster. Nå leder han justiskomiteen i det amerikanske senatet. I tillegg driver han et kristent plateselskap med seg selv som viktigste artist.

Vil ha lovlig sabotasje

Hans siste forslag har derimot fått mange til å heve øyenbrynene (og enkelte til å protestere vilt), inkludert advokater og representanter fra for film- og platebransjen selv, skriver CNet News.

Hatch foreslo nemlig i en høring denne uken å gi opphavsrettsholdere, dvs. plate- og filmselskaper, lovfestet rett til å ødelegge PC-ene til de som laster ned piratkopiert materiale over peer-2-peer fildelingsnettverk.

– Den ultimate løsning

– Dette er kanskje den eneste måten du kan lære noen om opphavsrett, og den ultimate måten å sørge for at den aldri blir brutt. I såfall er jeg for å ødelegge maskinene til fildelerne, men man må ha lover på plass som tillater dette, sier Hatch.

Annonse