Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Mobiltelefonen er framtidas TV

Mediegiganten Turner, som blant annet eier CNN og Cartoon Networks, vil levere TV-bilder til mobiltelefonen.

Mitch Lazar, Turner
(Helsinki/ITavisen.no):– Mobilnettet er neste generasjons fjernsynsnettverk, sier Mitch Lazar i Turner Broacasting System Europa.
– Mobiltelefonene har fått bedre skjermer som kan vise bilder og gi brukeren en god TV-opplevelse.

GPRS

Rent teknisk er dagens mobilnett gode nok. Vi kan sende TV-bilder med 6 oppdateringer i sekundet. Det er tilstrekkelig, hevder Lazar.

Det var under Nokias årlige Update i Helsinki denne uken at Lazar la fram Turners strategi for satsing på mobilt innhold. Lazar er direktør for foretningsutvikling i Turner, og var invitert av Nokia som gjesteforeleser.

Java streaming

Og har du en ny telefon med Java trenger du heller ikke bytte apparat for å ta inn TV-sendingene. En egen Java Stream-applikasjon er alt som skal til for at telefonen din skal kunne laste ned og vise bildene på rappen.

Kveles av operatørene

Men det er ennå mye som gjenstår før det blir like vanlig å se nyheter og sport på mobiltelefonen som det er å benke seg ned foran TV-apparatet i stua. Grådige teleoperatører sørger for at det nesten ikke er noen vits i å tilby slike tjenester i dag, hevder Lazar.

– Operatørene vil ikke dele inntektene de får fra trafikkøkningen en slik tjeneste vil skape. Dessuten vil de ha en alt for stor andel av omsetningen for selve innholdet. Når teleoperatørene har forsynt seg av kaka er det bare smuler igjen til TV-selskapene, hevder Lazar.

Gir seg ikke

Men Lazar tror like vel at vi i nær framtid vil se dette bildet endre seg. – Det dreier seg om markedsføring, riktig prising, gode betalingsløsninger og interoperabilitet mellom håndsett.
– Vi kan ikke ha et system der vi må lage forskjellige TV-sendinger tilpasset ulike TV-apparater, sier Lazar.

Annonse
Stikkord: Mobil