Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjempe-piratliga sprengt

Business Software Alliance slårt til mot italienske programvarepirater. 181 personer er foreløpig siktet, og ti tusen mennesker er under etterforskning.

Italiensk politi, Businss Software Alliance (BSA) og Federation Against Music Piracty (FMP) har gått til aksjon mot det som kalles Europas største piratring noensinne.

Operation Mouse tok utgangspunkt i et tips til politiet via e-post, som førte til at det intrikate organiserte nettverket ble rullet opp. 95.000 «mistenkelige» e-postadresser skal ha blitt identifisert, mens 12 websider og 28 e-postadresser skal ha blitt overvåket under etterforskningen, ifølge BSA.

Stort beslag

Programvare verdt 100 millioner Europ er beslaglagt, såvel som musikk, film, datamaskiner og CD/DVD-brennere.

– Denne saken viser trusselen fra stadig mer sofistikerte piratgjenger som benytter internett i sine ulovlige operasjoner. Vi mener sterk håndhevelse av loven sammen med informasjon er viktige verktøy for bekjempelse av internettkriminalitet, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge.

Se ellers www.bsa.org.

Annonse