Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Hulk

Vi slipper vreden løs i sommerens heftigste superhelt-spill. Ikke rart at Kermit har mindreverdighetskomplekser…

Man trenger ikke være Hulk-fanatiker for å like dette spillet, men det hjelper.

I utgangspunktet er den eneste forutsetningen for å ha det moro at man synes det er helt greit å bruke tiden sin på å styre en stor grønn mann som hopper rundt og dreper soldater, kaster tankser, bokser raketter, knuser bygninger og ellers gi forsikringsselskapene så mange langvarige mareritt som overhodet mulig.

Hulk bra

Spillets handling fortsetter der den nye Ang Lee-filmen slutter, og består i utgangspunktet av to hovedelementer.

Den viktigste, og mest vellykket, er når du spiller Hulken selv. Her er det om å gjøre å kjempe seg gjennom stadig nye horder av soldater, artilleri, kavaleri, og et visst utvalg skapninger som har blitt utsatt for noenlunde de samme mutasjonene som vår vrede helt.

Hulken har et passe godt utvalg av slag, manøvre, og komboer du kan bruke når du slåss, og det hele flyter rimelig godt. Særlig vellykket er muligheten til å både knuse og/eller plukke opp det meste som befinner seg i omgivelsene – inkludert kasser, stålrør, kjøretøy, fiender – som du deretter kan kaste rundt deg for å skape kaotisk ødeleggelse.

Det hele krydres med en og annen «boss»-kamp, men sliter litt med å engasjere i lengden.

Banner ikke fullt så bra

De delene av spillene der du kontrollere Bruce Banner i sin «menneskelige» går først og fremst ut på å snike seg rundt på fiendtlig territorium, men er dessverre ikke fullt så vellykkete – først og fremst simpelthen fordi det blir litt for kjedelig.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Konklusjon

Hulk er et gjennomført spill, som i hovedsak imponerer med sin effektive stilistiske grafikk og direkte brutale råskap.

Har du en dårlig dag er det kjekt å ha et spill som dette for hånden.

For Marvel-fantaster burde dette også være høyst tilfredsstillende saker – ikke minst siden DVD-platen inneholder en god porsjon ekstramateriale, filmtrailere, stillbilder, og «making of»-dokumentarer.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test