Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft utfordrer iTunes

I samarbeid med MP3-spillerprodusenten Diamond vil Microsoft om kort tid svare på utfordringen fra Apples iTunes Music Store.

Rio Riot
Microsoft hadde planer om å lansere sin nye musikktjeneste under årets CES-messe i las Vegas, men ble forsinket av tekniske og juridiske årsaker.

Så ble de tatt på senga av Apples nye, virtuelle platebutikk på nettet.

Samarbeider med Rio

Nå planlegger programvaregiganten å ta igjen det tapte – i samarbeid med selskapet Diamond, som lager den populære MP3-spilleren Rio. Når det skjer, vil de ikke ut med. Men at det kommer til å skje, er hevet over tvil.

– Med en gang vi er klare, vil plateselskapene markedsføre oss tungt, sier Rio-sjefen Kevin Branigan til News.com.

Rett til å brenne

Streamingtjenesten Pressplay bruker Microsoft-teknologi, men er nå helt parkert av Apples snart to millioner solgte låter til 1 dollar pr. stykk.

Med iTunes Music Store, som Apples tilbud heter, får du rett til å brenne sanger fra ti ganger fra samme spilleliste. streame musikk mellom tre ulike maskiner og overføre låter til Apples iPod MP3/AAC-spiller.

Letter på restriksjoner

Microsofts modell har hittil bygget på at kundene bare får adgang til å høre, ikke røre. Mulighetene til å laste musikken ned til andre medier, slik som harddisk om PM3-spiller, har vært begrenset.

Nå har Microsoft valgt å lempe på disse restriksjonene. For eksempel skal det bli mulig å overføre til alle typer MP3-spillere, ikke bare Rios modeller.

– Ubegrenset nedlasting

Jonathan Usher leder Microsofts Media Player-avdeling. Han sier til news.com at selskapet nå vil åpne for det han kaller «ubegrenset» adgang til å laste ned musikk, både til harddisk og ekstern enhet som MP3-spiller.

Men fortsatt vil det bli slik at kunden ikke eier musikken. Hun eller han har bare rett til å høre den, ikke gjøre hva hun/han vil med den, slik man i praksis i dag har med CD-plater.

Dette er likevel mer jus enn forretning. For platebransjen liker som kjent ikke at du tar kopi av en CD, og bruker både tekniske og juridiske midler for å forhindre det.

Stikkord: lydogbilde