Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RIAA sier unnskyld

Platebransjeorganisasjonen truet med å stenge flere nettsteder fordi de mente de fant ulovlige MP3-filer der. Nå ber de om unnskyldning.

RIAA logo
(Ill.: RIAA)
Til sammen har RIAA i løpet av siste døgn måttet sende ut 24 brev med unnskyldninger til nettsteder som de urettmessig har beskyldt for å legge ut opphavsbeskyttede musikkfiler.

Forvekslet med artist

Et av nettstedene er astrofysisk institutt ved Penn State University. RIAAs automatiske programvare fant en katalog på universitetets server med navnet «Usher». Siden Usher også er navnet på en kjent artist, trodde RIAA automatisk at det i katalogen lå MP3-filer med denne artistens musikk.

Det viste seg langt fra å være tilfelle. Universitetet tok trusselen om å få kuttet sin Internett-forbindelse mindre pent, for å si det forsiktig. Universitetets studenter holder på med sin slutteksamen, og er helt avhengige av Internett.

De har helt andre ting å tenke på enn å laste ned banal musikk.

Commodore 64

I et annet tilfelle ble internettleverandøren Speakeasy beskyldt for å ha lagt musikk på et område som i virkeligheten huset en FTP-server for nedlasting av programmer til den eldgamle datamaskinen Commodore 64. Knapt noen er opptatt av å beskytte C64-programmer mer, minst av alle platebransjen.

Disse og flere andre hendeleser setter et stort spørsmålstegn ved snokeprogrammet som RIAA (Recording Industry Of America) har slippet løs på nettet for å finne det de kaller ulovlig kopiert, digital musikk.

På tross av iherdige unnskyldninger kan tabbene komme til å koste musikkbransjen dyrt – ikke minst PR-messig.

Annonse
Stikkord: fildeling, internett, lydogbilde