Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SARS-orm på nettet

Den fryktede SARS-sykdommen har nå også spredt seg til Internett – i form av en ny orm.

Ormen, som har navnet W32.Sars.worm, utnytter frykten for SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) – virussykdommen som til nå har tatt livet av et par hundretalls mennesker.

Kina-syndromet

Mens det dødelige viruset har sitt utspring i Kina, er det ingen som med sikkerhet vet hvor Internett-viruset stammer fra. Men avsenderadressene har så langt vært overveiende kinesiske, så det er sannsynlig at også nett-varianten stammer herfra.

Falsk nødmelding

Uansett er det snakk om et nokså slemt virus som gjør skade på flere nivåer. E-posten som bærer viruset gir seg ut for å være fra noen som har fått sykdommen, og som trenger hjelp. Alternativt kan det se ut som om e-posten inneholder viktig informasjon om hvordan du skal beskytte deg.

En utfyllende rapport om hvordan viruset virker finner du på Krusesecurity.dk

Stikkord: internett, virus