Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Jobs vil bli platemogul

Apple vil kjøpe verdens største plateselskap for 43,2 millarder kroner. Det skriver den amerikanske avisen Los Angeles Times.

Jobs Steve
Verken Universal eller Apple vil bekrefte det avisen mener de har gode kilder på. I artikkelen (krever registrering) står det at Apple ennå ikke har lagt inn noe formelt bud til selskapet som eier Universal Music, den franske Vivendi-gruppen. Men at de etter all sannsynlighet vil gjøre det før Vivendis neste styremøte 29. april.

Budet skal i følge LA Times være på 6 milliarder US dollar – om lag 42,3 millarder norske kroner.

Blir mektig

Om Apple-sjefen Steve Jobs skulle få tilslaget, vil han med et trylleslag være verdens mektigste muskk-mogul. Under seg vil han ha millionselgende artister som U2, Luciano Pavarotti, Shania Twain og 50 cent.

Det er tidligere meldt at Apple jobber med en ny tjeneste for nedlasting av musikk fra nettet.

Nedlasting

Dette er heller ikke bekreftet fra offisielt hold, men føyer seg bra inn i et mønster som forteller om et IT-selskap som ser kontroll med privatmarkedet og underholdningsindustrien som det beste kortet mot erkerivalen Microsoft.

Steve Jobs eier fra før av 56 prosent av filmselskapet Pixar, som har laget en rekke data-animerte sukesser. Jobs er også toppsjef i selskapet.

Bill kjøper også

Bill Gates har ennå ikke prøvd å kjøpe et stort plateselskap. Derimot har Microsoft store planer når det gjelder nedlasting av musikk gjennom MSN. I tillegg har de kjøpt selskapet Pacific Microsonic, som leverer innspillingsteknologi til platebransjen.

Det hører for øvrig med til historien at Jobs fikk trøbbel med Beatles-plateselskapet Apple da Mac-maskinene fikk muligheter til å spille musikk. Om Yoko Ono, Paul McCartney og Ringo Starr vil rasle med advokatene sine denne gangen, gjenstår å se.

Stikkord: lydogbilde, programvare