Annonse


SPILLTEST: Indiana Jones

Det nyeste Indiana Jones-spillet er et tredjepersons actioneventyr i tro Lara Croft-tradisjon…som i tillegg har det magiske «Tomb»-ordet i spilltittelen.

Denne gangen må du hjelpe Indy å finne en svært viktig og sagnomsust historisk gjenstand, som naturligvis er badet i religiøse overtoner – og som flere skumle maktfraksjoner (naziene er selvfølgelig med) er på jakt etter samtidig. Formelen er med andre ord velkjent, og som du kanskje har gjettet deg til er klenodiet å finne i de skjulte gravkammerne til en en urgammel kinesisk keiser.

Hopp og sving

Det er en viss tradisjon forbundet med Indiana Jones-spillene fra LucasArts, og i så måte er Indiana Jones and The Emperor’s Tomb som et aldri lite avvike å regne. Her er nemlig fokus flyttet bort fra dialogen, humoren og de (u)logiske puslespillene fra den klassiske eventyrspillserien, og i stedet er det action for alle penga.

Ikke for det, det er nok av små spillmessige «utfordringer» også i Emperor’s Tomb, men de hever seg sjelden over trekk-i-denne-spaken-nivå.

Annonse


Derimot er det presset inn store mengder hopping, klatring, og akrobatikk innimellom alle møtene med nazier, zombie-ninjaer, og arabere (amerikanske spillutviklere vet å plukek sine fiende).

Og det har vi ikke det spor i mot, når det er såpass spenstig gjort som her. Indy har aldri tatt seg bedre ut enn når han svinger seg med sin trofaste pisk blant Gargoyler, lianer og lysekroner i sin ferd gjennom Tsjekkiske borger, indiske ruiner, tyrkiske moskeer og kinesiske gravkammere.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Barslagsmål verden rundt

Det som ligger vel er det kuleste med Emperor’s Tomb er det ekstremt tøffe slåssesystemet, som bidrar stort til å gjenskape den rette Indy-atmosfæren fra filmene.

Riktignok har du tilgang til både skytevåpen, kniv og pisk (som du kan bruke til å avvæpne fiender med), men først og fremst er det god gammeldags nærkamp med bare knoker som gjelder.

Ofte må du slåss med flere motstandere samtidig, og siden det trengs mer enn et par strake høyre og en tupp i leggen for å få slemmingene til å bli liggende blir det ikke mangel på festlige slagsmål.

Det som gjør det hele så vellykket er at det hele ser veldig cinematisk ut, og spesielt virkningsfullt er det når vinduer, bokhyller, stoler, kommoder og bord går i småbiter etterhvert som folk blir slengt veggimellom i løpet av slåsskampene. Bordben, stoler, spader o.l. kan også plukkes opp og brukes som slagvåpen, som ofte er kjekt når det blir litt for folksomt for vanlig nevekamp.

Det er riktignok bare et begrenset antall slag, spark og grep tilgjengelig – men LucasArts har løst dette på en langt mer spennende måte enn de fleste andre spill av denne typen.

Konklusjon

Dessverre blir det hele likevel veldig styrt og lineært lagt opp, og spillet klarer liksom ikke helt å levere det lille ekstra for å kunne gå ned i historien som en definitiv klassiker. I tillegg opplevde vi tidvis at tredjeperson-kameraet ble ganske ubehagelig å ha med å gjøre.

Men bortsett fra det er Indiana Jones and The Emperor’s Tomb stort sett et fornøyelig spill med pen grafikk, varierte omgivelser, og generelt sett mye å glede seg over.

Annonse