Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft-sjef funnet død

Microsoft-sjefen Daniel Feussner ble arrestert av politiet, siktet for grovt bedrageri. Nå er han død, etter å ha drukket frostvæske.

Deskill
Dette melder den amerikanske avisa Seattle Post-Intelligencer.

Funnet hjemme

Feussner ble funnet død i sitt eget hjem allerede 7. februar, men dødsfallet ble ikke offentliggjort før i natt norsk tid. I følge politiet var han alene i huset da han døde. Obduksjonen viste at han hadde drukket store mengder frostvæske. Ingenting tyder på at Fuessner har vært utsatt for noe kriminelt.

– Tok pengene selv

Daniel Feussner var inntil han ble arrestert like før jul i fjor leder for Microsofts avdeling for søkemotor-teknologi, og var dermed relativt høyt oppe i systemet.

I følge FBI skal han i følge siktelsen ha solgt i underkant av 1700 lisenser for Windows 2000, SQL Server 2000 og Visual Studio og beholdt pengene selv.

Metoden han skal ha brukt var å la sine underordnede ta ut ordre internt og sende varene til en forhandler han samarbeidet med. Forhandleren skal deretter ha sendt varene tilbake til Feussner, som skal ha solgt dem videre på det åpne markedet og puttet pengene i egen lomme.

Saken henlagt

I følge FBI skal han til sammen ha underslått 9 millioner dollar – om lag 63 millioner norske kroner.

Feussner risikerte opptil fem års ubetinget fengsel. Han ble løslatt to uker etter arrestasjonen mot en kausjon på 100 000 dollar (ca. 700 000 kroner).Nå er saken henlagt, opplyser FBI.Ingen andre Microsoft-ansatte skal ha vært involvert i den angivelige svindelen.

Stikkord: programvare, windows