Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Nei til GSM i Irak

Det amerikanske kongressmedlemmet Darrel Issa mener det ville være helt feil å la europeerne få bygge mobilsystemet i Irak etter krigen.

GSM-vignett
Dette skriver Computerworld.no.

Issa, som representerer California, har sendt et brev til USAs utviklingsdepartement, avdeling for Asia øg Nære Østen, der han tar til orde for at USAs CDMA-system bør bli Iraks mobilstandard etter at krigshandlingene er over.

– Ikke en cent til europeerne!

Dette begrunner han med at CDMA er mer avlyttingssikkert, kompatibelt med GPS-lokalisering og sist, men ikke minst at det ville være feil å la lukrative kontrakter gå til krigsmotstanderne i Europa.

Sviktende grunnlag

Kongressmannen har åpenbart ikke fått med seg at GSM-standarden er på frammarsj også i USA, at mesteparten av verden allerede bruker den, at den av de fleste eksperter blir regnet som mer avlyttingssikker enn CDMA og at den uten problemer lar seg integrere med GPS – og til og med CDMA.

Totalt er det nå bare sju land i verden som ikke har innført GSM: Foruten Irak, Colombia, Djibouti, Ecuador, Eritrea, Haiti og Uruguay.

Issa har fått kraftig motbør fra GSM Association, interesseorganisasjonen for verdens GSM-aktører. I en pressemelding tar de kraftig avstand fra den amerikanske politikerens påstander.

Stikkord: Mobil