Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung satser på alle hester

Samsung satser knallhardt på å bli leverandør av din neste PDA-telefon. Så hardt at de har en modell, nesten samme hvilket OS du foretrekker.

samsung pda liten
Samsung vil i løpet av året være på plass i butikkene med en mobiltelefon som kjører Palm OS 5.2, har trykkfølsom fargeskjerm med 65.000 farger og en innpakning som burde gi designerne bak Handspring Treo noen alvorlige ettertanker. Telefonen heter i500 og har en skjermoppløsning som er helt rå, størrelsen tatt i betraktning.

GPRS

Da vi prøvde denne telefonen i Tyskland tidligere i vår kunne vi ved selvsyn konstatere at Palm på ingen måte har utspilt sin rolle som OS for mobile terminaler. Alle standard Palm-applikasjoner var på plass, i tillegg til noen nye som er knyttet opp mulighetene telefondelen gir. Dette er en trebåndstelefon med GPRS.

Pocket PC

Microsoftmodellen heter i700 og er en mer ordinær PDA-telefon, slik vi også har sett enkelte andre PDA-makere gjøre dem. Den kjører Microsoft PocketPC 2002 Phone edition og er ellers å sammeligne med de raskeste PDA-ene på markedet.

Fordelen med denne modellen er at den er en fullverdig PDA med miniversjoner av de viktigste Office-applikasjonene. Ulempen er at den er relativt stor, og at batterikapasiteten ikke er på høyde med de øvrige modellene.

Symbian

Den tredje modellen heter D700 og kjører Symbian OS. I denne telefonen har Samsung valgt å lisensiere Nokias Series 60-plattform. Det betyr at den har mer eller mindre de samme egenskapene som Nokia 7650, om enn i et slankere design. To av PDA-telefonene har innbygget kamera.

Fra venstre Symbianmodellen D700, Palmtelefonen i500 og Microsoft-modellen i700. På D700 kan skjermen dreies slik at displayet kommer på utsiden av lokket. D700 og i700 har innbygget kamera.

Så gjenstår det å se hvilket OS som blir det dominerende i tiden som kommer. Sony Ericsson kjører som kjent sin egen versjon av Symbian på P-800. Dette er en videreutvikling av løsningen Nokia bygget Series 60 på.

Samsung i500 og i700 har trykkfølsom skjerm, mens D700 har tradisjonelt telefontastatur og en god navigasjonsknapp.

Stikkord: Mobil