Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mannen bak SL55:

Mannen som tegnet Siemens nye telefon SL55 ville skape begjær. Myke kurver og flytende linjer skal få oss til å falle for SL55.

Graham Keevy Siemens
(CeBIT Hannover/ITavisen.no): – Nei det er ikke jeg som har tegnet denne, innrømmer designsjef i Siemens, Uli Skrypalle. – Det er det han som har gjort, sier han, og peker på en ung mann som rusler rundt i hall 26 på CeBIT. – Og han har gjort en kjempejobb, skryter sjefen.

Mannen Skrypalle sikter til er industridesigneren Graham Keevy. – Utfordringen var å være trofast mot konseptet og samtidig forholde seg til de begrensningene som ble satt av ingeniørene, forteller Keevy.
– Vi måtte beholde de flytende linjene, og følge formspråket fra en glidemodell Siemens laget for 5 år siden og så utvikle dette videre.

Så hva var målet?
– Målet var å skape en gjenstand som vil vekke begjær. SL55 skal være noe du får lyst på med det samme du ser den. Det er ikke bare en telefon, men like mye et smykke.

Kompromisser

Selv om telefonen er liten har den omtrent de samme egenskapene som proffen S55. Men når denne telefonen som allerede er liten skulle gjøre enda mindre måtte det gjøres visse kompromisser.

– Helt klart. Som du ser er ikke telefonen helt symmetrisk. Blant annet ville jeg hatt bunnkontakten midt på. Det lot seg ikke gjøre. Mikrofonen sitter også litt til siden, og telefonen har to hull der lyden slippes inn. Og så skulle jeg gjerne gjort den enda rundere i bunnen, forteller Keevy.

Attrå

Keevy jobber som designer i selskapet Design Afairs. Selskapet er et resultat av at Siemens i 1997 skilte ut sin designavdeling fra den øvrige virksomheten. Siemens har tidligere vunnet prestisje tunge priser med mobiltelefoner tegnet av Design Afairs.

Selv mener vi S55 er den peneste telefonen Siemens noen sinne har laget. Ikke en gang de virkelige smykketelefonene i Siemens Xelibri-serie vekker så mye attrå som dette lille «egget».

Stikkord: Mobil