Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokias lekreste er klar

Nokia har forbedret 8910 og lansert den på nytt i «i»-utgave. Resultatet er noe av det lekreste vi har vært utsatt for.

Nokia 8910i åpen
Chassiset er som tidligere i sort mattlakkert titan. Tastene ligger godt beskyttet under titanskallet. Trykker du på de forkrommede knappene på hver side av telefonen stiger skjermen opp og tastene kommer til syne. Samtidig tennes skjermen som nå er utstyrt med farger. Det hele har et snev av James Bond og Matrix over seg – elegant og høyteknologisk.

Ikon

Nokia 8910i er imidlertid mye mer enn en 6150 i smoking. 8910i er et ikon. Få telefoner sier mer om den som bærer den enn denne. Nokia 8910i er ikke for alle. Det sørger prislappen på 7.200 kroner for. Fytte rakkeren for en pris – og fytte rakkeren for en telefon!

Proff

Nokia 8910i har det meste av nye funksjoner som MMS, Bluetooth og Java. Den støtter selvsagt GPRS og HSCSD (høyhastighetsdata). Telefonboken rommer 500 oppføringer (inkl. SIM) og kan synkroniseres mot Outlook og Notes. Kalenderen kan romme inntil 250 oppføringer. Vi snakker med andre ord om en ren profftelefon, om enn med enkelte kompromisser.

Lite minne

For selv om batterikapasiteten er forbedret og telefonen har fått Java er det her Nokia har mest å gå på. At den mangler polyfoniske ringetoner spiller kanskje ingen rolle. Men minnet er dynamisk og det blir liten plass til kontakter og avtaler om du legger inn et spill eller et nyttig program i Java. Og skal du lagre bilder på telefonen blir det enda trangere i telefonboken.

Upraktisk

Vi har vært inne på designet og legger ikke skjul på at 8910i har et luksuriøst preg. Men det blir litt med denne telefonen som det blir med damesko. Stilettheler kan være lekkert, men gjør ikke skoene bedre å gå i. På samme måte er dekselet på 8910i tidvis i veien. Særlig merkes dette når du skal taste på de nederste tastene. Dekselet har også hatt en tendens til å åpne seg når vi har gått med telefonen i lommen.

Lesbar

Fargeskjermen er pen, men oppløsningen er lavere enn på de øvrige farge-Nokiaene. Ellers er det stort sett samme skjerm (4096 farger passiv matrise). Denne skjermen er i minste laget for bilder i MMS, men holder til å gi telefonen bedre lesbarhet (i tillegg til at det er fordømt stilig).

Ideell for kombinasjonen

For den som eier en PDA med Bluetooth (Palm eller Pocket PC) er dette en ideell følgesvenn. Telefonen er liten og elegant, og skal du gjøre tyngre oppgaver som å se på bilder eller laste ned post bruker du den som trådløst modem på lommedataen.

Stikkord: Mobil